AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Friday, November 17, 2006

Bercerita tentang "Telinga"

Lilin
Photo ini baru pagi tadi Am rakamkan semasa hendak menghantar anak Am ke tadika. Melayan jalan jem, terus Am sibik merakamkan photo


Awan Biru Kembali..
Original Upload from Canon Digital IXUS 60



Pagi tadi hantar anak untuk jamuan terakhir dia di tadika, sibuk dia hendak pakai baju melayu, nak tunjuk pada kawan katanya. Barutadi telefon dia, dia kta dia dah conteng baju tu. Yang pastinya mama dia akan naik angin kerana baju itu baju raya tahun ini. Entah mana pulak nak Am ini dapat idea nak conteng baju pulak.

Tadi bawa isteri jumpa doktor telinga. Ada satu benda baru Am belajar. Doktor nasihatkan kitta semua jangan korek telinga. Bersihkan bahagian luar telinga sahaja dan jangan sekali-sekali korek bahagian dalam telinga kerana ia akan merosakkan telinga sahaja. Am pun baru tahu.


Nota Kaki :
Selamat berhujung minggu Semuga kita diberkati dalam apa sahaja yang kita lakukan........

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Telinga""

 

Blogger mamajambu kata ... (November 17, 2006 4:23 PM) : 

Wah mesti bergaya kan anak Am bila pakai baju melayu.

Pasal telinga tu mama pernah mengalami nya waktu nak bersih kan telinga guna cotton bud..tapi kapas nya tertanggal kat dlm..mama cuba nak tarik keluar kapas tu tapi tertolak ke dlm batang yg dah tertanggal kapas pulak tu keras so terlanggar drum kat dlm ..apa lg mama gi lah jumpa doc sebab dah bengkak kat luar telinga.

Apa lg doc suruh gi hospital dah jd kes serius..apa lg kena tahan dan operate nak tutup kan drum yg dah lubang..tp tu 2 tahun lepas so pd mereka yg bersih kan telinga tu berhati2 guna cotton bud ni...mama dah serik nak guna cotton bud sebarangan beli yg di jual kat pharmacy je..iskh panjang nya komen :)

 

Blogger Am kata ... (November 17, 2006 4:42 PM) : 

Nyeri pulak dengar cerita MamaJ ni hehehe, tapi doktor tu kata tak payah bersihkan bahagian dalam telinga tak baik untuk kesihatan telinga tu

 

Blogger Sastri kata ... (November 18, 2006 2:15 PM) : 

Sas tahun ni first time kena ear infection... Seumur hidup baru kali ni kena...

Lawak la anak Am, boleh dicontengnya baju dia tu... LOL

 

Blogger blackpurple kata ... (November 18, 2006 3:31 PM) : 

Brtul. Kalau tercucuk gegendang telinga tu memang boleh haruu.... hehehe

 

Blogger irman_rahs kata ... (November 18, 2006 9:49 PM) : 

wah...
akhirnya terubat juga rindu nak masuk g klinik ni...
rupa2nya dah tukar...patutla hari2 jenguk blogdrive, takda update2 pun

 

Blogger Am kata ... (November 20, 2006 9:35 AM) : 

Sastri:
Selamat datang ke dunia org yg pernah sakit telinga Sas hehehe, anak Am saja nak buat kelakarlah tu, akhirnya kena marah hehehe

BP:
Tu pasal doktor tak tak kasi dia takut kita tercucuk gegendanglah

Irman:
Jgn kata org lain irman, Am sendiri nak masuk blog semasa di blogdrive pun tak boleh hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Telinga""

Create a Link