AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Monday, November 20, 2006

Bercerita tentang "Takziah, Duit Raya dan Cuti"

Lilin
Photo ini Am rakamkan semasa pergi rumah terbuka kawan Am semalam, pelik kami lihat awan ini semalam. Terus Am minta kamera pada isteri Am dan rakamkan photo awan yang jarang sangat dapat dilihat ini.


Awan Pelik....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60



Sebelum mula bercerita, Ucapan Takziah di diucapkan kepada Anakomak/Retna sekeluarga atas permergian ayah mereka pada petang Sabtu lepas. Semuga Anakomak dan keluarga tabah dalam menghadapi ujian dari Allah ini.

Ok sabtu lepas semasa pergi jamuan rumah terbuka rumah kawan isteri Am, anak Am terima duit raya, perkara biasakan tapi bila lihat duitnya yang pelik sikit. Anak Am terima duit matawang Arab Saudi pula. Lain dari yang lain. Am rasalah, Am pun hendah guna cara ini tahun depan. Silap-silap ini nanti boleh jadi "Trend" pada musim perayaan nanti.

Sebenarnya dalam kesibukan Am tak perasan pula cuti sekolah sudah bermula, bila sampai pejabat hari ini, ramai yang bercuti. Pejabat dah jadi senyap pula. Am pula sedang berfikir ni. Bila Am nak menghabiskan cuti tahunan Am itu.


Nota Kaki :
Besok ada Mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah.......

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Takziah, Duit Raya dan Cuti""

 

Blogger nagacute kata ... (November 20, 2006 10:12 AM) : 

erm.. bagus gak AM dah tkr ke blogspot pasai dulu ssh nar nk masuk blogdrive... anak AM cmne? sehat? cuti die wtpe? antar nursery ke?

 

Blogger Mazudi kata ... (November 20, 2006 10:29 AM) : 

Nanti aku tukau link ko.

Cantik gambor awan tu dan memang pelik.

Tahun depan aku nak tukar duit indon la plak buat duit raya. Kasik tukar kat money changer, RM100 dah dapat berapa tu.

 

Blogger Am kata ... (November 20, 2006 10:49 AM) : 

Cute:
Anak semua sihat cute, mak mertua jaga jadi tak payah hantar mana hehehe

Mazudi:
Wah tahun depan, budak-budak dapat duit raya ribu-ribulah dari mazudi ya hehehe

 

Blogger HE kata ... (November 20, 2006 4:21 PM) : 

duit bangla la lepas HE nak gunakan.... tapi kalau bertandang rumah AM, bagi duit jepun leh tak..ha ha ha

 

Blogger Am kata ... (November 22, 2006 3:13 PM) : 

wah rumah Am duit Jepun pulak ya hehehe, bagi duit UK lah HE, baru cepat Am kaya hehehe

 

Anonymous Faizah kata ... (November 23, 2006 11:59 AM) : 

kalo mcm tuh, raya thn depan nakl tuka uit rupiah, apat byk skit hehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Takziah, Duit Raya dan Cuti""

Create a Link