AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Friday, February 02, 2007

Bercerita tentang "4 jam"

Lilin
Satu lagi koleksi photo di tepi pantai di Pulau Pinang, cuba mencipta kelainan semasa merakam photo ini tapi hasilnya nampak macam biasa sahaja.


Pantai....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60


Beberapa jhari lepas baru Am perasan, dari waktu Am keluar rumah hingga Am balik rumah semuala, semua itu guna masa lebih kurang 12 jam, itupun kalau Am terus balik rumah dan tak singgah kemana-mana. 8 jama waktu berkerja da kemana perginya lebihan 4 jam itu?

Jawapannya sudah tentu diatas jalan raya, bayangkan satu hari habiskan masa 4 jam melayan jem, kerenah pemandu lain dan bayar tol. Kalau nak dikutkan banyak benda lain yang Am boleh lakukan dengan 4 jam itu.

Ada yang kata masa itu emas, kalau betul lah masa itu emas, banyak banyak emas yang tertinggal diatas jalan raya itu.

Nota Kaki :

Selamat berhujung minggu Semuga kita diberkati dalam apa sahaja yang kita lakukan........

Labels:

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "4 jam""

 

Blogger chot kata ... (February 02, 2007 3:45 PM) : 

wah dah pakai camera digital ye am? patut image lawa2 je..aku guna IXUS 65...

 

Blogger Faizah kata ... (February 02, 2007 3:58 PM) : 

samalah kite AM, 12 jam, 7.30 kuar rumah, 7.30 sampai rumah

 

Blogger Am kata ... (February 02, 2007 4:23 PM) : 

chot:
Wah kalau macam tu photo2 chot nanti tentu lebih menarik dari Am kan

Faizah:
sabar ajalah Faizah hehehe

 

Blogger meera kata ... (February 02, 2007 4:28 PM) : 

kita serupa Am... saya kuar umah 7.30pg waktu balik sampai umah selalu 8.30 mlm... dah 12jam 30 minit... terlebih lak 30 minit... nak buek camno... opis den jauh dari umah... abih maso dlm perjalanan yo lah... huhuhu

 

Blogger Am kata ... (February 02, 2007 5:07 PM) : 

samalah kita meera, balik rumah dah letih kan

 

Blogger kujie kata ... (February 02, 2007 5:39 PM) : 

am...ape maksud mencipta kelainan masa merakama photo tu...sambil berbaring ke? hehehe...

 

Anonymous HE kata ... (February 03, 2007 12:56 PM) : 

Am, HE pun menggunkan masa lebih kurang sama...keluar rumah 7.30 pg...balik 5.30 ..sampai kul 7.00..masa rehat kita betul2 start jam 9 ....baru lah nak tgk TV....rutin mcm tuh membosankan betul..tapi apa nak buat...kerja mencari duit...

 

Blogger Sastri kata ... (February 03, 2007 4:27 PM) : 

lama kan? kalau jalan sesak teruk, lagi lambat sampai rumah...

 

Blogger blackpurple kata ... (February 03, 2007 4:36 PM) : 

Cuba darabkan 4 jam itu dengan purata umur hidup lelaki. Katakan 60 tahun... Berapa agaknya kita 'membuang masa' di jalan raya ekk..?

 

Blogger Am kata ... (February 07, 2007 9:39 AM) : 

Kujie:
Berbaring...idea yang baik tu hehehe

HE:
betul tu, semua kerana terpaksa, kalau tidak jgn harap nak buat hehehe

Sastri:
Pasal jem ni, Am pernah sampai rumah selepas pukul lapan, penat betul masa tu

BP:
tak berani nak kira BP hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "4 jam""

Create a Link