AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Monday, January 15, 2007

Bercerita tentang "Buat Duit"

BUAT DUIT DENGAN HANYA BACA EMAIL DAN KLIK BANNER!!!

TAK PERCAYA ??? Ini percuma tapi kena rajin la klik iklan. Nak duit Rajin2 lah sikit klik iklannya. Ini percuma tak payah bayar....1 sen pun.

Firstly, saya nak kenalkan korang ngan satu website yang membolehkan korang sumer dapat extra money.. x kire la korang student ker, dah keja ker @ mganggur...sume bleh dpt. BARU SIGN UP je dah dapat BONUS USD800.. ni dlm nilai USDollar, kalau dlm Ringgit M'sia dah RM2000 lebih..cube la korg bygkan sdiri...byk giler!

(Tak perlu keluar MODAL 1 sen pun, TAKKAN RUGI, SIGN UP FREE, dapat BONUS $800 lagi direct ke account lepas sign up) Korang sumer hanya perlu SIGN UP!!

Kitorg buat ni pon smbil2 je....nak cr duit lebih2 sket dan surf punyer surf jumpe la website ni Lps sign up, kitorg try2 la tgk account tu..punyela tkejut beruk..dlm smggu je dlm account kitorg tetibe dah ade USD$1000 iaitu RM4000..

Korang ikut steps yg kitorg dah translatekan dlm bhs mlayu bg menyenangkan korg. sbb bhs diorg guna tu bebelit sket..pdahal steps die mudah je. okeh! X nak buang mase lg.. tgk dulu steps die k..


CARA-CARA NAK DAFTAR?.Steps dia mudah jer...

1. Korg klik dekat link ni atau banner kat bawah ni

http://numenmail.com/pages/index.php?refid=abahmuda

2. Klik kat 'Sign Up.' (Sebelah kiri website tu).

3. Taip alamat email korg. Nnt diorg akan send kt email korang utk sahkan.

4. Tutup (Close) laman tu.

5. Pastu..pergi tgk kat email korang. akan ade pkataan ni. ' numenmail.com . sign up URL'. then, 'Click'.

6. Kat ctu ade 2 link. korg klik je kat link yg pertama tu.

7. Lepas tu, akan keluar laman . numenmail.com yang mula2 korang taip alamat email korang tu.

8. Klik dkt 'Sign Up'.

9. Isi borang dia bagi di bahagian Referrer tulis abahmuda

10. Sampai dkt cara nak bayar..korg pilih je melalui 'Check'.

11. Lepas isi..klik kat 'Sign Up'.

12. Masukkan Username ngan Password yg korang tulis dlm borang td.

13. Kat ctu korg akan nmpk account korang dlm tu ade $800...haaa, betulkan kitorg ckp td?

14. Then, klik dkt 'paid2click' .

15. Kat ctu akan ade 7 banner. Stiap 1 banner korg klik, account korg akan btambah $10.00 @ RM40.00... utk klik banner ke 2 tggu smpai dia abis surf (lbh kurang dlm 30 saat.

16. Klik smpai abis.

17. Klik kat 'Earnings stats'?

18. Tengoklah berape korang dpt dgn hanya klik kat banner.SENANG KAN ??!!

19. Utk tambah duit korg dlm account tu..korang just invite mmber dgn 1st step korg msk td? just tulis dia nyer email.

20. Setiap hari pastikan korang klik dan baca iklan yg dia hantar ke email korang atau pun buka terus akaun korang yg dah berdaftar dgn numenmail.com dan utk bu! ka akaun , klik kat "member sign in" dan masukkan username dan password korang sebelum ni. Kemudian klik kat "Your Inbox" dan klik setiap iklan yg tersenarai kat situ. Setiap satu iklan/email tu mengambil masa kira-kira 200 saat atau lbh kurang 3-4 minit. Lps tu baru close dan buka iklan yg lain.Setiap iklan/email tu bernilai US$200 Dollar atau lbh kurang RM700.00 duit Malaysia..tak nak ker???...

21. Utk tahu jumlah duit korang yg terkumpul, klik kat "Earning Stats".


HARUS DIINGAT!!!!

Jgn risau, duit yang korang dapat ni HALAL?.ni atas usaha korang nak dpt duit tu, korang tlg PROMOTE WEBSITE DAN SPONSOR2 numenmail.com, so numenmail.com bg la KOMISEN kat korang.

Same je kalau korang jual barang dr umah ke umah, cm jurujual..tlg kempen barang? kalau dapat ramai pelanggan, syarikat akan byr lebih komisenkan?? ..same je kan ? ni zaman ape?? korg sggup ke menjaja dr umah ke umah????skrg zaman ni e-Bussiness ler? x yah penat2 dok jln sane sini..tebalkan muka promote brg kat org. Kalau org nak beli.. okla kan, bebaloi ngan penat?klau org x nak beli??cmner?..x ke membazir air liur jer.

Kat sini JUST SURF WEBSITE diorang,..kire TLG PROMOTE brg2 diorang la. Dan korang dpt komisen? cmtula al-kisahnyer? faham btol2 yer. numenmail.com. AKAN BYR KORG.

Setelah jumlah duit yg terkumpul sampai had payout $8888, Kite akan dapat bayaran melalui CHECK @ dlm bahasa melayu nyer CEK. Sb kitorg tau msti korg akan alami prob x tau nak pilih cara pembyrnkan...korg just klik kat 'CHECK' je mase kat sign up dan pastikan alamat korg tu btol sb cek tu akan smpai kat DPN PINTU UMAH KORANG


Nota Kaki :
Tak tahu betul atau tidak tapi sudah mendaftar.......

Labels:

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Buat Duit""

 

Blogger lyt01983 kata ... (January 15, 2007 10:35 AM) : 

very nice blog! My name is Franco Di Giacomo Would it make fun for you, to make money in the Internet ? (Income for Life!) Yes? NEW Business, see my web

 

Anonymous Faizah kata ... (January 16, 2007 12:00 PM) : 

Am, kalo dh dpt hasil, bgtau tau hehe

 

Blogger Abah Mui'zz kata ... (January 16, 2007 12:09 PM) : 

Am, abah selalu memilih untuk delete emel yang macam itu. Tapi kalau Am betul dapat apa yg dalam emel tu kata, Am cakap la, boleh la jugak abah daftar. Ekekeke.

 

Anonymous fysal kata ... (January 16, 2007 1:21 PM) : 

hai buat berniagalah plak.banyak sgt iklan dlm mail..x tau nak pilih yg mana satu ..takut jugak kena tipu buat bisness camni

 

Blogger blackpurple kata ... (January 16, 2007 2:09 PM) : 

Macam menarik..... Kalau halal ok la. ... :D

 

Blogger noamee kata ... (January 16, 2007 8:45 PM) : 

bro am dah pernah dpt hasilnya ke??saya dah sign up!!mana tau blh untung beso..hehe

 

Blogger Am kata ... (January 26, 2007 10:03 AM) : 

Faizah:
ok, akan beritahu nanti ya Faizah

AbahMuizz:
Am pun byk juga yg delete, yg ini member pejabat yang perkenalkan, terasa nak mencuba pula hehehe

fysal:
tak kisah kalau kena tipu pun Fysal pasal tak keluar apa2 modal pun hehehe

BP:
Nasib baik halal hehehe

Noamie:
terima kasih kerana mendaftar nomie, Am pun belum dapat hasilnya pasal baru aja daftar hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Buat Duit""

Create a Link