AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Thursday, March 22, 2007

Bercerita tentang "Blog & Ucapan"

Jambatan
Photo ini dirakamkan didalam kapal terbang semasa balik dari Langkawi, semasa itu awan nampak gelap. Risau juga Am, nasib baik gelap sahaja tapi tak hujan. Risau kerana ada pengalaman naik kapalterbang waktu hujan, memang mencabar ketenangan.

Awan..
Original Upload from Canon Digital IXUS 60



Am sekarang ini sedang teruja untuk menukar blog Am dari 2 columns kepada 3 column. Ada masa terluang sikit habis Am godek code blog Am ini. Secara dasarnya dan menjadi tapi ada banyak yang Am kena perbetulkan dahulu sebelum Am mula guna "Layout 3 columns" tu.

Hari ini "Hari Air Sedunia" banyak betul "Hari" rupanya hehehe. Am rasa Am nak mula catat hari-hari tersebut. Jika ada sesiapa tahu boleh beritahu Am Hari apa dan tarikhnya.

ENTRY KHAS

Pagi ini terbaca komen dari Kujie pasal Pakteh, terus Am selidik dan amat terharu bila tahu Pakteh telah meninggal kita untuk selama-lamanya. Terus terang Am mengenali Pakteh hanya melalui blognya sehaja. Pertama kali Pakteh menegur di Tagboard Am kami terus saling lawat melawati. Yang pasti Am akan terasa akan kehilangan Pakteh dari Dunia Blog ini. Alfatihah untuk Pakteh dan takziah buat keluarganya.

Message dari Anak sedara Pakteh yang di salain dari Blog Ayu ,

"assalamualaikum... terlebih dahulu saya perkenalkan diri saya. saya nisa. tujuan saya ialah untuk memaklumkan pada ayu pakteh dah tak ada bersama kita.Hari ini genap seminggu beliau telah pulang ke rahmatullah akibat kanser tulang. Sebagai wakil dari pihak keluarga,saya ucapkan terima kasih banyak2 kerana sudi menjadi teman pakteh.Kalau Ayu masih merindui Pakteh,sedekahkanla Alfatihah kepadanya.moga dia dapat bersemadi dengan aman dan tenang".


Nota Kaki :
Masih terperanjat dan sayu......

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Blog & Ucapan""

 

Anonymous Faizah kata ... (March 22, 2007 1:12 PM) : 

dekat website utusan ade dia update hari2 sedunia

 

Blogger Am kata ... (March 23, 2007 3:26 PM) : 

Faizah:
Am pun tak perasan kat situ ada, boleh Am salin dari situ nanti Faizah hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Blog & Ucapan""

Create a Link