AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Friday, December 15, 2006

Bercerita tentang "Bercuti"

Lilin
Photo ini dirakamkam oleh Am diberanda rumah Am. Sebenarnya Am sendiri tak pasti samada Am dah paparkan photo ini disini atau belum. Yang pastinya photo ini sadah agak lama dalam simpanan Am

Awan Biru....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60


Semalam anakomak ada bertanya Am bercuti ke tidak. Jadi nak jawab disini, minggu depan Am akan bermesyuarat di Penang dan terus bercuti selama tiga hari. Nampaknya hanya hari Jumaat sahaja Am akan berkerja.

Selapas itu Am akan sambung bercuti selama 2 minggu. Biasalah anaknya yang nak masuk darjah satu, abahnya yang bercuti sakan.

Yang pasti, sebagai seorang penulis blog yang tegar Am akan merindui blog Am ini dan Am akan cari masa untuk menulis apa-apa disini.


Nota Kaki :
Selamat bercuti kepada siapa yang bercuti, Selamat berhujung minggu dan Semuga kita diberkati dalam apa sahaja yang kita lakukan.......

Labels:

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Bercuti""

 

Blogger meera kata ... (December 15, 2006 10:31 AM) : 

selamat bercuti Am... saya takleh cuti bagi org lain cuti dulu, lgpun saya kalo cuti pun duk umah je tak kemana pun... so baiklah bagi org lain pergi holiday cuti2 malaysiakan...

 

Anonymous blackpurple kata ... (December 15, 2006 4:19 PM) : 

Selamat bercuti Am. Cuti-cuti jugak blogging tetap di hati...hehehe

 

Blogger mamajambu kata ... (December 16, 2006 9:14 AM) : 

Nak itut gi bercuti leh ekekeke...wah lama Am bercuti...selamat bercuti dan bergembira hendak nya.

 

Blogger Mazudi kata ... (December 16, 2006 8:56 PM) : 

Selamat bercuti. Cuti kat mana nih?

 

Blogger Pakteh kata ... (December 19, 2006 10:15 AM) : 

Di mana pun berada, tiada masalah untuk updated blog.

 

Blogger Abang Long kata ... (December 19, 2006 11:12 AM) : 

Selamat bercuti, dan berhati - hati dijalanraya.

 

Blogger Selipar Jepun kata ... (December 27, 2006 1:22 PM) : 

Selamat Naik Tahun 1 utk anak am. Anak SJ pun nak naik tahun 1. Mungkin kami sekeluarga akan kelam kabut sikit tahun depan kerana anak SJ sekolah pagi petang. Dia tu susah nak bangun pagi, takut nanti van dah datang, dia masih kat atas katil..hehehe

Banyak cuti tahunan Am?

 

Blogger Am kata ... (January 11, 2007 11:50 AM) : 

Meera:
Am kena paksa cuti ni meera hehehe

BP:
Nak blogging tapi tak line internetlah BP, sabar sahajalah, cuti cari idea untuk blog hehehe

MamaJ:
Am sudah kembali hehehe

Mazudi:
Tak kemana mazudi, dirumah sahaja hehehe

PakTeh:
Masalahnya datang bila tak ada internet hehehe

AbangLong:
Terima Kasih Bang Long

SJ:
Samalah kita SJ, memang kelam kabut pun Am masa tu, nasib baik anak Am tak susah bangun pagi hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Bercuti""

Create a Link