AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Tuesday, December 12, 2006

Bercerita tentang "Sayang, Cinta & Love"

Lilin
Photo ini juga dirakamkam oleh isteri Am semasa Berjalan-jalan dihari raya kalau tak silap Am, tempat photo ini dirakamkan Am sendiri sudah lupa, lama sangat photo ini dalam simpanan punya pasal. Cantik kan awan biru tu

Awan Biru....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60



Mama : Sayang mama tak?
Anak : Sayang.....
Mama : Apa erti "Sayang"
Anak : Sayang tu "Love" lah, I Love u mama

Sayang, Cinta, Love...... apa ertinya dan apa perbezaannya. Am sendiri tak pasti kerana makna begitu luas sekali dan mungkin juga maknanya bagi setiap orang berbeza. Yang pastinya adakah orang boleh hidup tanpa "Sayang, Cinta dan Love"

Terjumpa pula kata-kata mengenai "Love" ini semasa Am mengodek pc Am ini.

Love never claims, it ever gives; love never suffers, never resents, never revenges itself. Where there is love there is life; hatred leads to destruction. - Mahatma Gandhi

We love to the degree we're happy. While we are unhappy and attending to our fears, we are not loving. The self is always crying out for acceptance. When we deny it that acceptance, things get hairy. Our attention gets sucked into a void inside ourselves, leaving nothing left to give to another. - Jennifer Hautman

Love is but the discovery of ourselves in others, and the delight in the recognition. - Alexander Smith

Love is never lost. If not reciprocated, it will flow back and soften and purify the heart. - Washington Irving

The best proof of love is trust. - Dr. Joyce Brothers

Apa yang Am merepek ni, sebenarnya cuma nak beritahu yang Am tak sabar nak cuti untuk menonton di pangung Filem "Cinta"


Nota Kaki :
Anak dah sibuk nak tengok cerita "Cicakman".......

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Sayang, Cinta & Love""

 

Anonymous meera kata ... (December 12, 2006 10:37 AM) : 

Am.... saya dah tonton filem Cinta tu mmg best. Bagus utk mengajar kita menghargai org2 yg kita sayang.

now, tengah berkira-kira nak tengok Cicakman lak, cuma masa takde byk jemputan kawin la.... adehaiii

 

Blogger Am kata ... (December 12, 2006 11:12 AM) : 

Am tak lama lagi nak cuti panjang, jadi ingat nak tengok semua cerita tu hehehe

 

Anonymous kadok kata ... (December 12, 2006 12:53 PM) : 

owhh..dah pindah umah rupanya si am ni..ermm..hows cinta? i watched cicakman 2 days ago..good movie and u will surpise yg anak malaysia bole buat movie mcm tu..i mean the graphics la..malaysia bole...:)

 

Blogger Am kata ... (December 12, 2006 2:31 PM) : 

raya dulu dah pindah Kadok hehehe, ni yang buat makin tak sabar nak tengok cicikman ni

 

Anonymous HE kata ... (December 12, 2006 3:49 PM) : 

Hi AM, entri jiwang kali ini nampaknya.

HE percaya, cinta dtg dr kepercayaan. Maka kata-kata The best proof of love is trust mmg HE rasa tepat sekali. Bila kita cinta kita percaya dia adalah begitu atau begiti. Kita akan hilang rasa cinta jika kita percaya dia adalah begitu dan begini.

CIcakMan dan Cinta: Dua2 HE belum tengok.

 

Anonymous blackpurple kata ... (December 12, 2006 5:20 PM) : 

Cinta macam kurap kot...makin digaru makin sedap..tapi makin melarat... hehehe

 

Blogger Mazudi kata ... (December 13, 2006 9:57 AM) : 

anak aku tanya, "Sayang tu apa ayah"
Aku jawab, "Sayang tu bila along cium pipi adik, along sayang adik laa"

Tah apa apa. Kena cari definisi yg sesuai la untuk cakap kat anak anak.

 

Anonymous Faizah kata ... (December 13, 2006 11:09 AM) : 

suke ngn BP punya statement.. cinta mcm kurap heheh

 

Blogger Am kata ... (December 14, 2006 10:41 AM) : 

He:
Jangan jadi mat jiwang sudahlah hehehe

BP:
Cakap dari orang yang berpengalaman ya BP hehehe

Mazudi:
Habis semua orang anak Mazudi cium nanti hehehe. Kadang kala memang payah nak beritahu pengertiannya pada kanak-kanak kerana tak dapat cari perkataan yang sesuai

Faizah:
hehehehe

 

Blogger Abah Mui'zz kata ... (December 18, 2006 6:56 PM) : 

Am,
Cinta @ Kasih @ Sayang cuma perkataan yang diwujudkan untuk menggambarkan satu rasa bahawa kita sangat bahagia hidup @ berada disamping orang-orang tertentu. Kalau nak dicari maknanya, rasanya susah nak jumpa makna yang pasti, dan kalau ada pun, berbeza bagi setiap kita.

Apapun ia, moga rasa itu akan tetap ada dalam diri kita selagi ianya tidak melalaikan kita dari mengingati Allah Maha Pencipta, kerana cinta @ kasih @ sayang itu sendiri, adalah perasaan ciptaan Allah. Eh, betul ke abah cakap nih??

 

Blogger Am kata ... (January 08, 2007 4:21 PM) : 

memang betul cakap abah tu, Am setuju, cinta dan sayang itu perlu tapi jangan sampai melalaikan sudahlah

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Sayang, Cinta & Love""

Create a Link