AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Wednesday, December 06, 2006

Bercerita tentang "Cium"

Lilin
Photo ini dirakamkam oleh isteri Am dari dalam kereta semasa kami beraya dirumah kawan pada musim raya lepas. Kalau tak silap photo ini diambil didalam kawasan Petaling Jaya. Isteri Am kata cantik awan terus Am kata ambillah gambar.

Awan Biru Kembali....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60



Semasa hantar isteri Am pagi tadi, ternampaklah satu pasangan itu sebelum turun kereta mencium tangat dan pipi suaminya.

Isteri Am pandang Am sambil tersenyum dan Am pun tersenyum juga.

"Nak ker?" tanya Am.
"Nak kasi ker?" tanya isteri Am pula.

Akhirnya masing-masing sambung senyum dan isteri Am terus pergi naik pejabat dia.

Nota Kaki :
Rasa macam nak tapi segan pula hehehe.......

Labels:

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Cium""

 

Anonymous HE kata ... (December 06, 2006 10:44 AM) : 

Apa nak disegankan pulak.....

 

Blogger Abang Long kata ... (December 06, 2006 2:24 PM) : 

abang buat dari hari pertama sah sebagai suami isteri sampai hari ini, dah 16 tahun, dan abang cium pipi dan dahi isteri, waktu nak keluar kerja, didepan anak2, adik beradik, dan orang tua .... mula2, mereka rasa segan, tapi hari ini dah jadi normal ....yang penting lakukan dengan ikhlas, kasih sayang dan bersahaja.

 

Blogger Am kata ... (December 06, 2006 3:18 PM) : 

HE:
Tak tahulah HE

Abang Long:
Am kalau dirumah memang buat Abang Long, yg ini kat public, tu yang segan tu hehehe

 

Anonymous meera kata ... (December 06, 2006 4:58 PM) : 

kiranya am & isteri masih memegang kuat sifat malu... ada bagusnya am...

jgn jd pada sesetengah pasangan, bukan takat cium pipi, lebih pun ada... tapi guna alasan dah halal... hei... bukan semua org kat public tu tahu yg u all dah kawin, so jgn expect org boleh faham your relationship...

apa2 pun am... moga am & isteri kekal hingga hujung nyawa, amin. kirim salam kat isteri am ek.

 

Blogger Am kata ... (December 06, 2006 5:31 PM) : 

Terima kasih atas doa tu ya meera, Amin.......

 

Anonymous moon kata ... (December 07, 2006 9:03 AM) : 

kelakar la dialog tu..haha..

 

Blogger Am kata ... (December 07, 2006 9:20 AM) : 

kelakar ker hehehe

 

Anonymous Faizah kata ... (December 07, 2006 1:36 PM) : 

heee, bukan klakor pasangan tuh . . klakor am ngn wife hihihihihi

 

Blogger Am kata ... (December 07, 2006 2:25 PM) : 

bila fikir balik Am sendiri pun rasa kelakor juga Faizah hehehe

 

Blogger ILynn kata ... (December 07, 2006 4:01 PM) : 

hmmm
amalkanlahhh
baru la suwitttt
hehe
;)

 

Blogger Am kata ... (December 07, 2006 4:26 PM) : 

hehehe, kita yg suuuwiitttt kat org adalah

 

Blogger Abah Mui'zz kata ... (December 08, 2006 12:17 PM) : 

Am, buat aje. Jangan difikir apa orang nak kata. Manusia ni buat apa pun akan dikata. Buat baik dikata, buat tak baik, lebih-lebih lagilah dikatanya. Janji kita tahu mana yang patut mana yg tidak. Satu tips abah nak share ngan Am. Waktu nak pergi kerja, masa isteri salam dan cium tangan kita tu, niatkan dengan ikhlas dalam hati "Saya maafkan segala kesalahan awak". Dan kalau mampu, peluklah dia dengan erat spt kita tak mahu berpisah dengan dia, insyaAllah Am, kasihsayang suami isteri akan makin erat.

 

Blogger Am kata ... (December 08, 2006 12:30 PM) : 

Abah, tentang tip tu Am pernah dengar dan kalau berkesempatan memang Am amalkan, apa-apa pun terima kasih atas pendapat dan saranan abah ya

 

Anonymous Kasih kata ... (December 08, 2006 4:54 PM) : 

apa yg nk dimalukan, nama pun suami isteri, halal lg hubungan 2...

yg xder hubungan halal pun x malu.. kita ptt pupuk rasa kasih syg, x kisah la dpn org ker apa am...

lgpun bkn sumer org tau apa status diri org lain kn, yg penting apa yg kita wt Allah lbh mengetahui...

sygi dan pelok cium la pasangan selagi ada ruang....

 

Blogger Cik Pudica kata ... (December 10, 2006 4:25 PM) : 

kaum melayu kn pemalu orgnya... tp herannya budak2 remaja x malu plak bermesraaan di khalayak ramai kan?

 

Blogger Am kata ... (December 11, 2006 2:19 PM) : 

Kasih:
Pendapat peribadi Am pula, depan org rapat dan anak-anak oklah tapi bukan di public. Itu pendapat peribadi sahaja

Cik Pudica:
Itu muka melayu tapi hati mat salleh hehehe

 

Blogger Chempaka biru kata ... (December 12, 2006 11:31 AM) : 

kasih sayang terkadang perlu dizahirkan... pada pandangan dan perbuatan. Kucupan sayang dari seorang suami dengan penuh ikhlas sering didambakan oleh isteri, biarpun tak pernah dipinta atau meminta, tapi fitrah perempuan inginkan dimanja. Tak salah Am, orak langkah... sedangkan yagn belum SAH pun orang selalu buat, apatah lagi dah SAH. Seharusnya Am bangga....

 

Blogger Am kata ... (December 14, 2006 12:33 PM) : 

ok ci cempaka biru, Am memang dah mengorak langkah pun hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Cium""

Create a Link