AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Wednesday, February 07, 2007

Bercerita tentang "Anak" 39

Penang KLCC
Masih Photo di Pulau Pinang lagi, ini Am gelar KLCC Penang kerana bentuknya memang lebih kurang macam KLCC di KL, lokasinya berhampiran dengan jambatan Pulau Pinang, nama tempatnya tak tahu pula Am. Mungkin ada yang boleh beritahu Am

Penang KLCC....
Original Upload from Canon Digital IXUS 60


Hari ini kali pertama Am tulis rasmi untuk cikgu sekolah Agama dan sekolah kebangsaan anak Am kerana dia tak hadir ke sekolah. Sudah lama tak menulis surat ini menyebabkkan agak pening nak mengatur ayat. Dua hari Am fikir macam mana dan ayat yang hendak digunakan. Akhirnya Am terjemahkan apa yang tersusun di kepala diatas kertas pagi tadi

"Saya ayah kepada ............ ingin mamaklumkan bahawa anak saya tidak dapat hadir ke sekolah pada hari Isnin dan Selasa kerana mengalami demam panas. Sekian, Terima Kasih"

Begitulah lebih kurang isi surat itu dan lain kali kalau anak Am demam lagi boleh gunakan ayat yang sama hehehehe

Cinta Itu Ketawa Dan Airmata - Lestari

Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...

Terdengar pula lagu ini semalam dan terus cari liriknya dan paparkan dalam blog Am ini. Sebenarnya lagu ini dalam senarai lagu yang Am minat semasa zaman Am bujang dahulu

Nota Kaki :
Sedang letih kerana dilanda kesibukkan yang entah bila nak surut........

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Bercerita tentang "Anak" 39"

 

Blogger meera kata ... (February 07, 2007 3:03 PM) : 

hehehe am, terpaksalah bukak buku karangan SPM balik ek... amboi ketawa dan airmata... best lagu ni...

 

Blogger Kaklong kata ... (February 08, 2007 1:12 PM) : 

salam,

ikut pengalaman pertama tahun lepas anak start sekolah drjh satu, saya call aje hp cikgu kelas dia bagitau anak demam dan bagi aje slip cuti sakit drp doktor.

kalau tak p klinik, saya cuma call aje. cikgu tu ok aje.

jd takdelah pening2 nak karang surat dah. kecuali kalau prosedur ketat sekolah tu, mmg tak leh nak wat apa dah.

tahun lepas, husna teruk sangt kedatangan dia sbb selalu tak sihat. syukur pelajaran dia tak terjejas

 

Anonymous HE kata ... (February 09, 2007 8:23 AM) : 

anak HE belum ke sekolah...tak tahu lah macam mana bila dia dha ke sekolah....

 

Blogger kujie kata ... (February 09, 2007 9:00 AM) : 

selalu sy pergi klinik kerajaan dptkan time slip je...kalo teruk doc bagi cuti sakit. kalau anak sakit kita mesti bawa g klinik, kadang² tu belum jejak pintu bilik doc,dia mcm dah kebah..hahaha..psikologi tu..dah terbiasa, sakit jer jumpa doc. Kadang² sakit sikit jer...dah merenget nak mintak ke klinik , sedangkan ubat tak telan pun dah baik.

Am, ni lagu kenangan ni, time cintan cintun zaman rock kapak...heheheh..sy suka blackrose..simfoni & Cinta Abadi

 

Anonymous pakteh kata ... (February 09, 2007 11:06 AM) : 

OK surat Am tu... Surat rasmi takleh tulis panjang. Point jer. Pakteh baca tajuk jer bila dapat surat rasmi (yang tak berapa rasmi)

 

Blogger Am kata ... (February 26, 2007 9:57 AM) : 

Meera:
Buku karangan pun entah kemana tah hehehe

KakLong:
Ingat nak telefon juga tapi no. nya tak ada pulak hehehehe

HE:
tentu ada cerita yang tersendiri nanti HE

Kujie:
Am lupa pula nak minta MC tu kujie tapi kalau ada satu aja tu pasal tulis surat tu hehehe. Minat lagu tu ya, kalau jumpa nanti Am paparkan liriknya disini ya

Pakteh:
Lebih kuranglah kita pakteh hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Bercerita tentang "Anak" 39"

Create a Link