AbahMuda@Am


AbahMuda@Am


AbahMuda@Am



BLOG TEMAN
Abah_Muizz
Abiumar
Abu Naqibah - Dairi Abu Naqibah
Acai
Activ8ions
Acukk77
Acukk77 New
Aflin Shauki : Inside My Head
Afzan
Adinda
Aida Diarikecil
Aida NotaDairi - Blogdrive
Aida NotaDairi - Blogspot
Aidil
Aishah - Berlindung dibalik Awan
AKO Tetap AKO!!
Ako!
Ako! The Latest
Alyza
Anakomak
Anangku
Anim
Arddayu
Arisa-Putri
Ayu Sayang
Aza
Azhan
Azhan Workpress
Azuna Online
BabyDiana
Budak Sekolah
Bang Long
Bat - InfoMalaya Blog
Bunda Shafiya
Carneyz
Cempaka Biru
Chika
Chot Blogspot
Chot Wordpress
Cikgu Online
Cik Scarlet
Cik Pudica - Semerah Cintanya
Ct
Cute-SmiLy!
Cyclips
Dealova
Diane
Dingy
Dingy Blogsome
Dingy Bloggoing
Downforce
Ducks - M-Ralducks
East Blogdrive
East Blogspot
EedaHakim - Bicara Siti Suraida (Petua)
Elly
Faizah
Faizzah
Faizzah New
FaizulZone
Farah - Bila Cinta Terhubung
Fysal - Cyberstar
Fysal - Mfi06
Fysal - Jendela Duniaku
Fysal - In My Life
Geargie
Gurisanintaglio
Hana
Blog Seni HE
Blog Seni HE - New
Blog Seni HE - Wordpress
Honey
Huda
Iemah
iEn
iEn Komuniti
Iera
Iirah
ilynn - Pemikir, Penulis & Perempuan
Imah Cumel Library
Inamaroon
Irmanrahaban
Iyandz
Iziana
Jaja
Jaja Comel
Jiji
JiwaKacau
JiwaRasa
Jowopinter
Jubeiz
Junaidix
KakAyu
Katarsis
Katarsis - Diari.Seorang.Lelaki
Kadok
Kadok Sebuah Cerita Kehidupan
Kasawari
Kasih
Kicap
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie - Dari Baling Ke Serendah
Kujie New - Hidup Biar Sedap
Kmx
Knockturnal
Kunang
Kuncup
Kuncup New
Lin
Lizza
Luna
Madi Insan Seni
MamaJambu
MamaShahmi - Teguh Berdiri Disini..
Mazudi
Mazudi.com/Life.Notes
Underfine Me
Meen Blogdrive
Meen Blogspot
Mely
Meera - Rentak Kehidupan Meera
Mimie
Mimpi Sedih
Mizi
Mohd Imran
Mohd Ismail
Moon
Nadhirah Lifelogger
Nadhirah Blogspot
Nagacute Blogdrive
Nagacute Blogsome
Narish
Narish2
Neezie
Neezie 1/2 Waras
Nieys Blogspot
Nieys Wordpress
Nieys - nieyszahri.com
Nizam Zakaria
Noamie
Nora
Noush
Nurul - Di Mana Spek Cinderella
Op - Fikiran Dlm Kembara
Pee Bee Blogdrive
PeeBee Blogspot
Pengkritik Blog
PK
PuteriSatu - Luahan Ku
Redza
Rick - Bro Rickwan Melaka
Ryzal
Sama-Sama
Sanchai
Sastri
Seek4soul
Sejuk
Selipar Jepun
Shai Blogdrive
Shai Blogspot
Shai Blogsome
Sharida
Sharidatk
Siti
Snow White
Sodep
Sodep.net
Syikin
Syikin - Wanita dan Keluarga (2007)
Syikin - Wanita dan Keluarga (2008)
Syira
Syi
T - Story of My Life
TaufikSM - Hiburan & Informasi
Topek
Topek - Diari Hidupku
UMIe
UstazMuda
VM
Yatt
YezzeR
Yna
Yna1
Zali
Zalisa - Dunia Hatiku
zzzss
BLOG BERNISAN
PakTeh - Diari 2004-2006
PakTeh - Sembang2 Warung Kopi
BLOG BERKAITAN
Yusof Family's Official Blog

BLOGER IDOL
BloggerIdol
RedMummy - Juara 2006
BilikIni - Tempat Kedua
NadhirahN - Tempat Ketiga
AffyRonan
Archmal
CatWalk
Duyong
Ian
Natasha
Izzu
MPijan
Samasam
UjangMD
Y2Gay
BLOGGER KICK START
Blogger Kick Start
Bro Rick
Intan
Katarsis
Noush
Syawaludin
Kurt_Kuden - Out Week 5
kriesz - Out Week 4
mourieys - Out Week 3
Milla - Out Week 2
Zila - Out Week 1
RedMummy - Juri Tetap


SAJAK BUAT PERHENTIAN
Diperhentian ini
Ada satu cerita
Tentang uda dan dara
Menjeling, bermesra dan berjanji
Tapi menangisnya juga disini
Berpisahnya juga disini

Diperhentian ini
Kulihat... anak itu terjatuh
Luka siku dan keningnya
Menangis belas ibunya

Diperhentian ini
Aku tersenyum
Merenung dia dan hidupnya
Mereka dan kehidupannya
Kerana diperhentian ini
adalah permulaannya
mungkin juga....penamatnya.

Am@AbahMuda 2006


Geng Jurnal

Photobucket.com image hosting and photo sharing Photobucket.com image hosting and photo sharing

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

'Award From MamaJ

Merenung Jejak Kehidupan
- Suatu Klinik Minda

Merupakan hasil perjalanan peribadi, garapan idea, pendapat dan pemikiran penulis. Penulis tidak mengwakili mana-mana pertubuhan atau organisasi tertentu. Segala pendapat dan ulasan yang dibuat merupakan hasil pemikiran dan pandangan peribadi penulis.
Mengkritik bukan Mengeji, Menegur bukan Mengutuk, Bercerita sebagai Tauladan
Sekian Terima Kasih.
Hak Cipta Terpilihara.

free web counter
Since July 21, 2005

Terima Kasih & Jumpa Lagi

Monday, July 21, 2008

Selamat Hari Jadi BLOGku

Photo ini baru dirakamkan semalam semasa dalam perjalanan pulang dari Tangkak. Isteri yang rakamkan, nak buat macam mana kerana kalau rakam sendiri maunya kereta jalan dalam longkang nanti.

Awan waktu senja memang cantik dan secara peribadi, memang tak puas menatap awan waktu senja. Ia muncul sekejab tapi begitu indah.

Awan Senja....
Original from Panasonic Lumix DMS-FS


Tiga tahun lepas pada hari ini telah tercipta sebuah blog bergelar "Klinik Minda - Merenung Jejak Kehidupan". Dari Blogdrive kemudian ke Blogspot dan dari sekadar sukar-sukar blog ini menjadi kemestian dalam hidup penulisnya. Penulis itu mengelarkan dirinya Abah Muda @ Am, walaupun penulis itu bukan muda sangat tapi penulis itu selalu berharap agar jiwanya akan terus sentiasa muda.

Penulis sedar mencipta Blog memang mudah tapi untuk memastikan Blog itu terus wujud memerlukan satu keazaman yang lebih tinggi. Keazaman penulis datang dari sokongan rakan-rakan blog yang begitu setia menyokong penulis.

Harapan penulis agar setiap tahun pada hari ini, penulis akan terus dapat menulis ucapan ini dan semuga semangat berblognya tak akan luntur sampai bila-bila. Penulis juga berharap apa yang ditulis disini tidak disalahertikan sehingga penulis disaman kerana penulis bukanlah orang kaya untuk membayar saman berjuta-juta. Baginya penulis menulis untuk membuka minda penulis dan orang yang membaca blog ini.

Ok sebelum mengarut lebih panjang lagi, penulis mengambil kesempatan ini mengucapkan terima kasih kepada semua yang mengunjungi blog dan menyokong penulis selama ini, terima kasih juga pada semua yang menegur dan juga kepada yang menolong mengajar penulis tentang selok-belok mengenai blog.

Nota Kaki :
Jangan bimbang, cerita disini 99% benar kerana isteri penulis salah seorang yang selalu membacanya hehehehe

Labels: ,

JEJAK TEMAN DI "Selamat Hari Jadi BLOGku"

 

Anonymous kadok kata ... (July 22, 2008 12:26 PM) : 

selamat hari lahir klinikminda...:)

 

Anonymous Am kata ... (July 22, 2008 2:12 PM) : 

Terima Kasih Kadok

 

Anonymous Kujie kata ... (July 22, 2008 3:34 PM) : 

Tahniah

Sudah 3 tahun, dlm tempuh tersebut kami dpt ikuti rentetan kelahiran anak Am yg ke-2.

 

Anonymous Am kata ... (July 22, 2008 5:08 PM) : 

Terima Kasih Jie, memang pun, silap2 sampai dia kahwin nanti hehehe

 

Blogger Mama Shahmi kata ... (July 23, 2008 5:05 PM) : 

ehehe..x sangka ye am..dah 3 tahun usia blog nih. :)

 

Blogger meen kata ... (July 23, 2008 8:36 PM) : 

am..

sorry lama tak jengah..
congrats 3 tahun usia blog klinikminda ni dan thanks cz sepanjang 3thn ni, am masih sudi jd sahabat blog meen. Moga terus menulis ya am..supaya tiap tahun meen dapat wish bday blog kat sini.

happy belated bday jgk utk abang dan adik..

ps: am..nak makan durian, sila dok luar rumah ya, nanti 'mama'nya fenin..hihi

 

Anonymous Am kata ... (July 24, 2008 9:40 AM) : 

Mama Shahmi:
Am sendiri tak sangka boleh tahan sebegini lama hehehe

Meen:
Terima kasih atas ucapan tu ya meen, Am akan menulis disini selagi termampu dan terima kasih juga pada Meen kerana masih sudi menjengok diblog Am ni

Ps: Am makan durian dalam rumah, kalau mamanya tak tahan dia tunggu kat luar rumah hehehe

 

JOM TINGGALKAN JEJAK

Links to "Selamat Hari Jadi BLOGku"

Create a Link